Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 10th, 2020 | by fileto

0

Μομφή στον δήμαρχο Παγγαίου από Μπαταλογιάννη

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν στον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Παγγαίου με κοινοποίηση στα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Επικεφαλής Παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παγγαίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπαταλογιάννης και Γιώργος Χριστοδουλίδης για την τακτική του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη να συγκαλέσει την επιτροπή να αποφασίσει δια περιφοράς και όχι με τηλεδιάσκεψη, κατηγορώντας τον ότι με αυτό τον τρόπο δεν αφήνει την Αντιπολίτευση να εκφράσει την άποψή της…

Η επιστολή αναφέρει τα εξής: 

“Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε οτι με την 08 Απριλίου ορθή επανάληψη της αρχικής 06 Απριλίου πρόσκλησης προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου αλλάξατε τον τρόπο διεξαγωγής της, απο κεκλεισμένων των θυρών όπως αναγράφεται στην αρχική πρόσκληση, σε δια περιφοράς συνεδρίαση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με βάση την αριθμό εγκυκλίου: 40 Α.Π. 20930/31-03-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών είναι στην διακριτική σας ευχέρεια να πραγματοποιήσετε σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με συνεδρίαση δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών ή δια περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου κ.α. ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο στις 06 Απριλίου και διεξαγωγή της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Παγγαίου στις 09 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης με απόλυτη επιτυχία.

  • Επειδή μέσω τηλεδιάσκεψης δίνεται η δυνατότητα να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις όσον αφορά τις εισηγήσεις των θεμάτων.
  • Επειδή μέσω τηλεδιάσκεψης προκύπτει διάλογος και διευκολύνει τους συμμετέχοντες  να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση προς όφελος των συμφερόντων του Δήμου.
  • Επειδή ο νομοθέτης για την καλύτερη λειτουργία των Δημοκρατικών διαδικασιών προβλέπει την πραγματοποίηση της Οικονομικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης.
  • Επειδή στον Δήμο μας έχουμε ήδη πραγματοποιήσει Δημοτικό Συμβούλιο και Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω τηλεδιάσκεψης.
  • Επειδή προφορικά σας έχουμε τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη διεξαγωγής όλων των οργάνων του Δήμου μας μέσω τηλεδιάσκεψης για τους προφανής λόγους που σίγουρα αντιλαμβάνεστε.
  • Επειδή στην Οικονομική Επιτροπή λαμβάνονται τώρα οι πιο σοβαρές αποφάσεις που αφορούν την λειτουργία του Δήμου μας.

Παρακαλούμε η διεξαγωγή της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε διαφορετική περίπτωση θα απέχουμε απο αυτήν ως ένδειξη διαμαρτυρίας”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑