Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 22nd, 2020 | by fileto

0

Μουριάδης κατά Τσανάκα και Κουφατζή για την ΔΕΥΑΚ

Μπερδεμένα λόγια από τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη που πάει να τα φορτώσει όλα στους προηγουμενους για τα δεινά της ΔΕΥΑΚ!

Κατηγόρησε για “αλτσχάιμερ” που πλήττει την παράταξη της πρώην δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, η οποία ισχυρίζεται ότι του παρέδωσε μια ΔΕΥΑΚ …που χρωστάει και της Μιχαλούς!

Συνεπικουρούμενος από τον νυν πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Απόστολο Χρόνη, ο οποίος δήλωσε ότι όταν πήγε στην ΔΕΥΑΚ είδε τους εργαζόμενους να μεταφέρονται από φορτηγά της επιχείρησης σαν …Ρομά, ουσιαστικά για την σημερινή κατάσταση της ΔΕΥΑΚ θεωρεί υπεύθυνους τον πρώην πρόεδρό της Κουφατζή και τον κορωνοιό!

Κι όλα αυτά στη σημερινή συνέντευξη Τύπου μέσω ιντερνετ από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Απόστολο Χρόνη.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Έχουμε ένα πλάνο. Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν.

  • Η ΔΕΥΑΚ είναι μία επιχείρηση και μπορεί να γίνει εκσυγχρονισμός. Πρέπει οι πολίτες να είναι πιο συνεπείς. Θα γίνουμε πιο αυστηροί σε αυτούς που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Δεν θα κλείσουμε το νερό σε αυτούς που έχουν πραγματικά πρόβλημα. Αλλά όχι για κάποιον που έχει γνωστό και δεν βάζει ρολόγια στις επιχειρήσεις για τέσσερις μήνες γιατί ήταν κολλητοί του. Έχουμε φτάσει σε χρέος που κοντεύει τα 5 εκατομμύρια. Δεν εκλέχθηκα για να είμαι ευχάριστος. Το να μπορέσει να γίνει καλύτερη η ΔΕΥΑΚ χρειάζεται να δώσουμε βαρύτητα στο ενεργειακό κομμάτι, να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας. Δεν είναι μόνο το προσωπικό”.
  • “Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να προστατευτεί. Όπου ιδιωτικοποιήθηκε το νερό, ακόμα και σε Πολιτείες της Αμερικής, το πείραμα απέτυχε”.
  • Θα πρέπει να γίνει ορθότερη διαχείριση των λυμάτων αλλά και ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός των ενεργοβόρων αντλιοστασίων και του λοιπού εξοπλισμού της Επιχείρησης. Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ οι οποίοι, όπως είπε, είναι συμπαραστάτες στην προσπάθεια να «σταθεί όρθια.

 

Μας άφησαν χρέη! Έχουν “αλτσχάιμερ” και πολύ κοντή μνήμη…

  • “Μας κατηγορούν για πράγματα που άφησαν παρακαταθήκη, κρίνουν και χρωστάνε της Μιχαλούς. Έχουν φάει λεφτά από τον κοσμάκη και τρέχουν στα δικαστήρια. Αυτοί είναι που κάνουν τους εισαγγελείς. Κάποιοι έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη δεν τους έβαλε φυλακή, αλλά είχε άλλες λύσεις και οι άλλες λύσεις γι’ αυτούς στην προηγούμενη διοίκηση ήταν σε γραφεία να κάθονται, να γράφουν και να είναι υμνητές και τώρα να είναι οι κατήγοροι. Υπάρχουν αιρετοί που επίσης χρωστάνε πολλά χρήματα. Ας κοιτάξουν να πληρώσουν τα χρήματα για να δώσουμε και το καλό παράδειγμα. Καλό είναι να βγαίνουμε και να λέμε εμείς κάναμε αυτό και εκείνο αλλά να είμαστε και συνεπείς στις υποχρεώσεις μας”.
  • “Η “Ανάσα για τον Δήμο” με την κ. Τσανάκα, τους κυρίους Κουφατζή και Ξανθόπουλο, πλήττεται από αλτσχάιμερ, έχουν πολύ κοντή μνήμη. Ο κ. Κουφατζής έχει αποδειχθεί μεγάλος θαυματοποιός με τα μαθηματικά του. Ο,τι φαίνεται ότι είναι καλό γι’ αυτόν το αυξάνει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης.
  • “Η ΔΕΥΑΚ δεν είναι ούτε δική μου ούτε του Δημάρχου. Το κέρδος της ΔΕΥΑΚ είναι κέρδος όλων των δημοτών”, είπε ο κ. Χρόνης και συνέχιζε αναφερόμενος στο τι πρέπει να διορθωθεί: “Αν μειώσουμε το κόστος, τότε θα ωφεληθούν και οι καταναλωτές, όπως πεπαλαιωμένος 30ετίας εξοπλισμός που παραλάβαμε, ενώ έκανε λόγο για σε αντλιοστάσια, στους Βιολογικούς της Καβάλας και του Παληού αλλά και στον Βιολογικό του Δάτου εκεί όπου το πρόβλημα είναι ακόμη πιο οξυμένο και στόχος είναι στο επόμενο διοικητικό συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ θα περάσει και η μελέτη για την αναβάθμιση του Βιολογικού του Δάτου.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ: “Όταν πήγα στην έδρα της ΔΕΥΑΚ τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι εργαζόμενοι έβγαιναν όπως οι Ρομά το καλοκαίρι για να πουλήσουν καρπούζια.

  • Ένας οδηγός, ένας συνοδηγός και δύο επάνω στην καρότσα. Εμείς ήδη επισκευάσαμε κάποια οχήματα και προμηθευτήκαμε δύο καινούρια. Είχαμε δύο χειριστές αυτών των μηχανημάτων οι οποίοι δεν μπορούσαν να δουλέψουν, αφού δεν είχαν τον εξοπλισμό και αναγκάζονταν να κάνουν άλλες δουλειές, ενώ εμείς θα έπρεπε συνέχεια να απευθυνόμαστε σε εργολάβους. ο πρόεδρος γνωστοποίησε πως η ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσει και στην προμήθεια ενός τρίτου σκαπτικού, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης αυτονομία σε αυτό τον τομέα, στην άμεση επισκευή του ενός από τα δύο σκαπτικά μηχανήματα.
  • “Κύριε Κουφατζή, μη βγαίνεις και μας κουνάς το δάχτυλο, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε. Το τιμολόγιο με τα εμφιαλωμένα νερά που αγόρασε και έστειλε στο Βουνοχώρι, αντί να κοιτάξει να φέρει νερό από τα ορεινά, να του πείτε ότι εμείς θα το πληρώσουμε τώρα. Που λέει ο κ. Κουφατζής ό,τι θέλει και όπως τον βολεύει.

Μόνο με απ’ ευθείας αναθέσεις ..παίρνεις ποιότητα!

  • Στις κατηγορίες περί “απευθείας αναθέσεων», ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε ότι, η προηγούμενη Διοίκηση προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις ύψους 642.000 ευρώ, σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει ότι “αυτό δεν σημαίνει ότι τα φάγανε τα λεφτά”.
  • “Αποθεματικό δεν υπήρχε όταν ήρθαμε εμείς. Ούτε μπορέσαμε να κάνουμε. Ακόμη πληρώνουμε υπόλοιπα παλαιότερων ετών. Ρωτήστε τον κ. Κουφατζή και τον κ. Ξανθόπουλο. Η δοκιμαστική άντληση στα ορεινά πληρώθηκε; Ήμασταν οι πρώτοι, οι προηγούμενες διοικήσεις δεν το έκαναν που ξεκινήσαμε να εισπράττουμε από αυτούς που χρωστάνε. Στείλαμε έγγραφα, σε κάποιους καταλογίσαμε το χρέος στην Εφορία. Και επαναλαμβάνω, δεν μιλάμε για τα κοινωνικά τιμολόγια. Δεν υπάρχει ίχνος κακοδιαχείρισης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.
  • Στη ΔΕΥΑΚ ωστόσο δεν χρωστούν μόνο ιδιώτες, αλλά και φορείς όπως το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ ΑΜ-Θ) και το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη) αλλά και ο ίδιος ο Δήμος Καβάλας: “Είμαστε σε συνεννόηση με όλες τις Διοικήσεις. Εισπράξαμε μεγάλα ποσά από όλους αυτούς τους φορείς και θα εισπράξουμε ακόμη περισσότερα. Είμαστε μια χαρά. Δεν μας χρωστάει ο Δήμος”


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑