Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 21st, 2020 | by fileto

0

Καμπανάκι για Θάσο και Σαμοθράκη

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί με πολύ τουρισμό και θα παρακολουθείται με κιάλια αυτή την εποχή», ανέφερε ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ότι τα νησιά πρέπει βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που υποδεχτούν τουρίστες με κρούσματα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «μερικά νησιά είναι έτοιμα – ειδικά τα μεγάλα- τα υπόλοιπα χρειάζονται αναπροσαρμογή, χρειάζεται κάποια διαδικασία να προετοιμαστούν ώστε σε μεγάλα κέντρα υγείας να στελεχωθούν, να υπάρχουν γρήγορα τέστ σε περίπτωση κρουσμάτων και κυρίως να υπάρχει δυνατότητα αερομεταφορών ώστε να αντιμετωπστεί άμεσα».

Παράλληλα ο ίδιος υπογραμμίζει πως «πολλές κλινικές covid μένουν χωρίς ασθενείς. Mετά από 74 μερες με δραματικές συνθήκες έχουμε μόνο έναν ασθενή στην Πάτρα».

Ωστόσο, όπως ο ίδιος τονίζει δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό.

«Είναι απλά σε ύφεση όπως έχει ύφεση και όλη η ΕΕ, υπάρχουν όμως ακόμα κρούσματα και γι αυτό είμαστε σε επιφυλακή», σημειώνει ο ίδιος.

Σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και τις διφορούμενες απόψεις ο κ. Γώγος εξηγεί πως «αυτή την στιγμή δεν είναι αδήριτη ανάγκη και γι’ αυτό υπάρχουν πολλές απόψεις. Έχει σημασία το πόσο σημαντικό είναι αυτό και το πόσο επιδημιολογικό βάρος έχει».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑