Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 19th, 2020 | by fileto

0

Τροχαίο με νεκρό στην Εγνατία Οδό στην Καβάλα

Ένα ακόμη τροχαίο στο οποίο εμπλέκονται διακινητές λαθρομεταναστών εκτυλίχθηκε στην Εγνατία Οδό ξημερώματα Παρασκευής 19 Ιουνίου, 2020, στη μία, στο ύψος του Αγίου Σίλα στην Καβάλα, στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη.

Από την ταχύτητα την οποία ανέπτυξε μετά από καταδίωξη των συνοριοφυλάκων του Ιάσμου,  ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πάνω από επτά (7) μετανάστες εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός επιβάτη και τον βαρύ τραυματισμό ενός άλλου.

Νεκρός, τραυματίας και οι υπόλοιποι επιβαίνοντας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μια και στο σημείο του τροχαίου έφτασαν γρήγορα η Τροχαία Καβάλας, αστυνομικοί, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικό όχημα το οποίο καθάρισε τον δρόμο από τα λάδια, τα οποία είχαν χυθεί από το τσαλακωμένο όχημα στο οδόστρωμα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουνίου 2020, στην Εγνατία Οδό πλησίον του κόμβου Αγίου Σίλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, το παραπάνω όχημα με οδηγό τον αλλοδαπό διακινητή δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και στη συνέχεια κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα στην Εγνατία Οδό εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός (1) διακινούμενου και ο τραυματισμός των υπολοίπων έξι (6) και του διακινητή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου οι έξι διακινούμενοι παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ ο διακινητής εξήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι ο διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς και ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης την 3-6-2020.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑