Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 8th, 2020 | by fileto

0

Στα όριά του το Νοσοκομείο Καβάλας!

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ συναντήθηκε με το Διοικητή του Γ.Ν Καβάλας κύριο Κλειτσιώτη Κωσταντίνο προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την ετοιμότητα του Νοσοκομείου να αντιμετωπίσει την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας Covid19.

Κατα τη συνάντηση ζητήθηκαν από τη Διοίκηση διαβεβαιώσεις για την επάρκεια προστατευτικών μέσων και υλικού για το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς το Δ.Σ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το θέμα της πλήρους προστασίας τους. Το Δ.Σ ζήτησε την ενίσχυση με Μόνιμο και Επικουρικό Ιατρικό προσωπικό καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των τεραστίων αναγκών που προέκυψαν από την αυξημένη προσέλευση ασθενών με Covid19. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΜΕΘ-Covidπου ξεκίνησε να δέχεται ασθενείς χωρίς επαρκή αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης το Δ.Σ κατέθεσε προτάσεις για τη διαμόρφωση των χώρων του Νοσοκομείου που υποδέχονται τους ασθενείς είτε στα Επείγοντα είτε στην Κλινική Νοσηλείας τους.

Απευθυνόμενοι στου πολίτες του νομού Καβάλας θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ανταπεξέλθουμε στο τεράστιο κύμα ασθενών που έχει κατακλύσει το Νοσοκομείο μας! Ήδη γιατροί και νοσηλευτές έχουν αρχίσει να μολύνονται, ήδη κλινικές έχουν αρχίσει να γεμίζουν ή προσωπικό τους να μπαίνει σε καραντίνα! Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες Airbnb όπως συνέβη και στο πρώτο lockdown του Μαρτίου να συνδράμουν με τα καταλύματά τους για την φιλοξενία υγειονομικών σε καραντίνα (πληροφορίες από την Πρόεδρο κυριά Λαμπίρη Κλαίρη στο τηλέφωνο 6977455995 ).

Ζητούμε να τηρήσετε τα μέτρα προστασίας, να μείνετε σπίτι ασφαλείς για να μας δώσετε την δυνατότητα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο για εσάς.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑