Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 25th, 2020 | by fileto

0

Λίγους χαρακτηρίζει η Τάνια Ελευθεριάδου τους βουλευτές ΝΔ

Η βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Λίγες μέρες πριν από την αλλαγή ενός εξαιρετικά δύσκολου χρόνου, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παραμένει, ουσιαστικά, απροστάτευτη απέναντι στην πανδημική και οικονομική κρίση. Η αγορά στενάζει, με δύο στις τρεις επιχειρήσεις να είναι έντονα δυσαρεστημένες από τη στήριξη της κυβέρνησης, περίπου το είκοσι τοις εκατό αυτών να επιλέγουν να μην ανοίξουν, κρίνοντας αναποτελεσματικό το μέτρο του click away, ενώ το εβδομήντα τοις εκατό αυτών βλέπει το μέλλον ζοφερό, αν δεν υπάρξει γενναία στήριξη που να καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό του χαμένου τζίρου.

Η πρωτοβάθμια υγεία παραπαίει, λόγω της μεταφοράς γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο νοσοκομείο Καβάλας. Τα Κέντρα Υγείας προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με ελάχιστο προσωπικό, τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Καβάλας παραμένουν κλειστά, τα χειρουργεία έχουν μειωθεί στο είκοσι τοις εκατό των προγραμματισμένων, τα περιφερειακά ιατρεία δεν λειτουργούν, ενώ οι πολυπόθητες προσλήψεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί, παρά μόνο εκείνες που ήταν προγραμματισμένες από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η Θάσος παραμένει αποκλεισμένη από την πόλη της Καβάλας και το Υπουργείο ναυτιλίας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις από τη μεριά μου, αδιαφορεί. Οι αγρότες και συγκεκριμένα οι αμπελοπαραγωγοί και οι ελαιοπαραγωγοί γνωρίζουν ότι, οι πιθανότητες να αποζημιωθούν για το χαμένο εισόδημά τους, λόγω πανδημίας, είναι ελάχιστες, έως μηδαμινές.

Οι μηχανικοί, οι οικονομολογικοί και γενικότερα οι επιστήμονες που αποφοίτησαν από σχολές πενταετούς διάρκειας, γνωρίζουν ότι η επόμενη μέρα θα τους βρει με τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους σχολών τριετούς διάρκειας, ξένων κολεγίων. Το ογδόντα τοις εκατό των ελεύθερων επαγγελματιών θα δει τις ασφαλιστικές του εισφορές αυξημένες, λόγω των απαράδεκτων, αντικοινωνικών αλλαγών στο ασφαλιστικό από το Υπουργείο εργασίας. Δεκάδες, ή και εκατοντάδες, μαθητές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν μπορούν, ακόμα και σήμερα, να συμμετέχουν στη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης, καθώς δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, δεν έχουν πάρει τα πανεπιστημιακά τους συγγράμματα και ως εκ τούτου, δεν μπορούν να μελετήσουν για τις εξετάσεις τους. Χιλιάδες Καβαλιώτες και Καβαλιώτισσες έχασαν τη δουλειά τους, ή δεν κατάφεραν να απασχοληθούν στους τομείς της σίτισης και της εστίασης, όπως έκαναν κάθε χρόνο. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, όσο κι αν προσπαθεί να την εξωραΐσει η Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς, οι κυβερνητικοί βουλευτές περιορίζονται σε δελτία Τύπου, σε ανακοινώσεις «κατόπιν ενεργειών μου», σε έναν εσωκομματικό ανταγωνισμό, ο οποίος, όμως, αφήνει την Καβάλα απροστάτευτη στις προκλήσεις της εποχής. Δεν έχουν απαντήσει σε κανένα κρίσιμο ερώτημα που θέτει η ίδια η πραγματικότητα. Δεν αντιπαρατίθενται πολιτικά, δεν έχουν κάνει καμία τοποθέτηση, ώστε να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής. Το μόνο που προσπαθούν, ανεπιτυχώς, είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Δυστυχώς, παραμένουν κατώτεροι των περιστάσεων».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑