Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2021 | by fileto

0

Νέα βλάβη στο δρομολόγιο για το ΑQUA BLUE

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες προχθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑQUA BLUE” Ν.Π. 12393, ότι κατά τον απόπλου από τον οικείο λιμένα για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς τους λιμένες Αγίου Ευστρατίου και Λαυρίου, παρουσίασε απώλεια ισχύος στις ηλεκτρογεννήτριες και σβέση αυτών, καθώς και σβέση των κύριων μηχανών λόγω παύσης λειτουργίας της αντλίας πετρελαίου.

Στο ανωτέρω πλοίο επέβαιναν 42 επιβάτες, 10 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 11 Φ/Γ, το οποίο με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους ”ΑΡΧΟΝΤΑΣ Μ.” Ν. Καλ. 524 προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Μύρινας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ”ΑQUA BLUE” και κατόπιν ελέγχου από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, επετράπη ο απόπλους για έναν μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, προς το λιμένα Λαυρίου, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Λαυρίου μεσημβρινές ώρες σήμερα, απαγορεύτηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αποκατάστασης βλάβης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑