Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 6th, 2021 | by fileto

0

Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί διακινητές και 20 λαθρομετανάστες

ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ

Συνελήφθησαν προχθες (5-12-2021) σε περιοχές της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης , τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν σ το εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες .

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί, στην παλαιά Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του ενός διακινητή, προέκυψε ότι εκκρεμούσε ένα Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Στη δεύτερη περίπτωση , το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Κρωβύλης – Μαρώνειας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες έχει δηλωθεί κλοπή την 28-11-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη τρίτη περίπτωση , το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών από κοινού με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν, με έναν ακόμη συνεργό του που αναζητείται, να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑