Άποψη - Γνώμη

Published on December 12th, 2021 | by fileto

0

Αυτά Νίκο μου μας τα είπαν κι άλλοι!

Επειδή το κείμενο γράφεται πριν να αναδειχθεί ο νικητής από την κάλπη του ΚΙΝΑΛ που όπως φαίνεται θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλό είναι να υπενθυμίσω σε όσους κρατούν μεγάλο καλάθι συγκομιδής για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ ότι τα λόγια είναι μεγάλα, αλλά οι πράξεις καθορίζουν τις εξελίξεις.

Πριν να ανοίξει η κάλπη της Κυριακής και ενώ βρισκόταν στην Κοζάνη ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στους παρευρισκόμενους οπαδούς του και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

«Ζητώ από τους 270.000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν εκ νέου στις κάλπες και να μου δώσουν καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας κα πολιτικής προοπτικής και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη» τόνισε από την Κοζάνη, δύο ημέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο λαός επιστρέφει στην παράταξη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «εξαιτίας των κοινωνικών αδιεξόδων που δημιουργούν οι πολιτικές της ΝΔ και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση». Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν διχόνοια οδηγώντας την χώρα και τους πολίτες σε ψεύτικα διλλήματα».

«Η σοδιαλδημοκρατια επιστρέφει σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης «γιατί ο κάθε Ευρωπαίος στη διάρκεια της πανδημίας κατάλαβε την αξία των συστημάτων της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «οι ανάγκες είναι αυτές που φέρνουν την νέα εποχή στα πράγματα και ο λαός θέλει, περιμένει από το κόμμα μας να προσφέρει εκ νέου σε αυτά τα συστήματα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για στρατηγικό πλεονέκτημα που εμφανίζει να έχει η ΝΔ και εξήγησε ότι αυτό γίνεται γιατί «ένα κομμάτι της κοινωνίας φοβάται την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Η λύση είμαστε εμείς που μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες την προοπτική και να γίνουμε ένα ισχυρό κόμμα εξουσίας». Διευκρίνισε, όμως, ότι για όσους πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ «η πόρτα γι’αυτούς θα είναι κλειστή δεν τους χρειαζόμαστε».

Αναφερόμενος στην περιοχή που βρισκόταν και στα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που «την ξεκίνησε νωρίς και χωρίς σχέδιο» όσο και στην κυβέρνηση της ΝΔ «που προχωρά σε μια βίαιη απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα να γινόμαστε μια χώρα που κάνει ως μεταβατικό καύσιμο στο ενεργειακό της μίγμα το φυσικό αέριο». Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία ακόμη και με την νέα κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν και οι Πράσινοι το χρονικό όριο της απολιγνιτοποίησης μεταφέρθηκε στο 2030. Μίλησε για την ανάγκη της «σταδιακής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, την ανάγκη καθιέρωσης ρήτρας βιώσιμης μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές, την ρητή διασφάλιση «της αποκατάστασης των εδαφών, την δημιουργία σύγχρονων υποδομών και την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου».

Καλά μας τα λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης και φαίνεται ότι δεν φείδεται λόγων, αλλά καλό θα είναι να έχει μια πιο μετροπαθή στάση σε σχέση με την σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης μια και δεν έχει καμιά σχέση το ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί με τους σοσιαλδημοκράτες της δυτικής Ευρώπης.

Επί πλέον καλό θα είναι όταν αναφέρεται στα ψευδοδιλλήματα που θέτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να σκέπτεται ότι πλείστοι όσοι τον ακολουθούν υπογράφοντας στις λίστες της υποστήριξής του, είναι εκείνοι που με τα ψευδοδιλλήματα που έθεταν κατέστρεψαν τους Έλληνες με το Χρηματιστήριο, την ΟΝΕ και φυσικά με τα μνημόνια.

Και για να πάμε στον άλλο μονομάχο που τελικά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.

Οι δηλώσεις του φανερώνουν ότι συνεχίζει να είναι το κακομαθημένο παιδί που εξαργυρώνει το βαρύ όνομά του.

Ο ΓΑΠ εφόσον έκανε εκείνες τις αστείες καταγγελίες για υπόνοιες νοθείας στον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ και μετά το «ξύλο» που έφαγε από όλους τι αναγκάστηκε να κάνει;

Ο κ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του τόνισε πως «ήμουν πολύ καθαρός και πράγματι εξανίσταμαι πως τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν αυτά που λέω». Σημείωσε δε πως κάτι αντίστοιχο έγινε και με τη φράση του «λεφτά υπάρχουν».

Όπως είπε ο ίδιος όπως και όλοι οι συνυποψήφιοί του δέχθηκαν καταγγελίες για προβλήματα στη διαδικασία κάτι που επιβεβαίωσε το αρμόδιο όργανο και ζήτησε να διερευνούν ενόψει του δεύτερου γύρου. Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι θεματοφύλακας και εγγυητής της διαδικασίας που ο εκείνος ξεκίνησε το 2004.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εκτίμησε εκτός των άλλων ότι η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν έχει κριθεί καθώς τώρα είναι το β’ ημίχρονο με διαφορετικό διακύβευμα. Ο κόσμος πρόσθεσε, σε αυτό τον δεύτερο γύρο θα επιλέξει όχι τον υποψήφιο που του αρέσει περισσότερο, αλλά ποιος μπορεί να ηγηθεί της παράταξης, να την μεγαλώσει, να την κάνει ισχυρή πλειοψηφούσα δύναμη, να έχει το διεθνές κύρος «αλλά να μπορεί να παλέψει και στη βουλή».

Μακριά νυχτωμένος και πολιτικά ανερμάτιστος! 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑