Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 14th, 2022 | by fileto

0

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η Καβάλα χρειάζεται ηγέτη!

Σε πλήρη απολογισμό των 2,5 ετών της θητείας της διοίκησης Μουριάδη προχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του Alpha Radio 88.6, αναλύοντας τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στους διάφορους τομείς του Δήμου.

«Η μικρή βελτίωση στα αυτονόητα δεν αρκεί. Πρέπει να βάλουμε τον πήχη ψηλά»

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε πως στα δυόμισι χρόνια μπήκαν τα θεμέλια για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου, αλλά αυτό έγινε με την πίεση της κεντρικής διοίκησης και λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, τα σοβαρά προβλήματα παραμένουν χωρίς λύσεις. Η διοίκηση λειτουργεί χωρίς οργάνωση, χωρίς συντονισμό και χωρίς συνεργασία με κανέναν. Βλέπουμε προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς. Το προσωπικό της Καθαριότητας τη μια είναι αρκετό, την άλλη είναι λίγο και είδαμε ακόμη και καταγγελία εργαζόμενων για υποβάθμιση της υπηρεσίας Καθαριότητας. Οι υπάλληλοι προτιμούν να φύγουν από τον Δήμο, γιατί ο κ. Μουριάδης δεν συνεργάζεται και το κλίμα είναι πολύ άσχημο εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Ο Δήμος χρειάζεται καλή οργάνωση, σφιχτό προγραμματισμό, όλοι οι διαγωνισμοί να γίνονται εγκαίρως στο πρώτο 5μηνο του έτους και όλες οι προσλήψεις με προγραμματισμό και διαφάνεια.

«Η διοίκηση του Δήμου απέτυχε στην καθημερινότητα των δημοτών»

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών που δεν αντιμετωπίζονται εδώ και 2,5 χρόνια: «Βλέπουμε καμένες λάμπες στις γειτονιές για μήνες. Βλέπουμε  δρόμους μέσα στην πόλη που μένουν χωρίς συντήρηση και έχουν μεγάλες φθορές. Είναι αστείο να πανηγυρίζει η διοίκηση του Δήμου επειδή ξόδεψε 250.000 ευρώ για να φτιάξει πέντε δρόμους και αυτούς τους έφτιαξε με προβλήματα. Είναι ντροπή να πανηγυρίζει η διοίκηση του Δήμου για τα ελάχιστα χρήματα και τις ελάχιστες εργασίες συντήρησης που έκανε το 2020 στα σχολικά κτίρια και μετά από λίγους μήνες να πλημμυρίζουν ξανά αίθουσες στο Λύκειο των Κρηνίδων από μία βροχή. Ο Δήμος οφείλει να κοιτάζει και την ποιότητα της συντήρησης που γίνεται στα τεχνικά έργα. Οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης συνεχίζουν να ταλαιπωρούν συγκεκριμένες συνοικίες, όπως της Νεάπολης και του Βύρωνα. Να θυμηθούμε μήπως την απαράδεκτη καθυστέρηση 10 μηνών στην αποκατάσταση της βλάβης  στην οδό Νοταρά στα Πεντακόσια; Να μιλήσουμε για τους βρώμικους και σπασμένους κάδους στο Παληό ή το “αίσχος” της παράνομης και επικίνδυνης χωματερής με τα ογκώδη που διατηρούσε παράνομα ο Δήμος στο στρατόπεδο Κωτσάλου και αναγκάστηκε με δική μας παρέμβαση να το διορθώσει; Εφόσον γίνουμε διοίκηση στον Δήμο το 2023, θα οργανώσουμε ένα συντονιστικό κέντρο άμεσης παρέμβασης για τα προβλήματα της καθημερινότητας, για να μειώσουμε τις καθυστερήσεις, και φυσικά θα δώσουμε βάρος στην ανακύκλωση, στη διαλογή στην πηγή, με “σύμμαχο” τους δημότες.

«Ο κ. Μουριάδης έχει κακό παρελθόν στα τεχνικά έργα»

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι πολλά τεχνικά έργα του Δήμου είχαν σοβαρές καθυστερήσεις με ευθύνη του κ. Μουριάδη από την εποχή που ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών την περίοδο 2011-2014 αλλά και τώρα που είναι Δήμαρχος: «Να θυμηθούμε την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη που λίγο έλειψε “να τιναχτεί στον αέρα” επειδή δεν έκανε σωστή τροποποίηση στο σχέδιο πόλης την περίοδο 2011-2014; Την πτώση της γέφυρας στο Κάτω Νοσοκομείο που όλοι ήξεραν ότι είχε πρόβλημα εκτός από τον κ. Μουριάδη; Την απίστευτη και πρωτοφανή ιδέα του να αποσύρει την εγκεκριμένη χρηματοδότηση για το Λύκειο Κρηνίδων και να καθυστερήσει το έργο για 3 χρόνια; Τη Δημοτική Καπναποθήκη που έχει καταντήσει “το γεφύρι της Άρτας” που όλο την φτιάχνουμε και όλο δεν τελειώνει; Τον Διόνυσο, το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, την Ακτή Καλαμίτσας που ρημάζουν αναξιοποίητα; Εμείς αξιολογούμε τα έργα με βάση το κοινωνικό και οικονομικό όφελος που φέρνουν στους δημότες. Δε θα ξοδεύαμε τα χρήματα των δημοτών σε έργα με αμφίβολο όφελος και μεγάλο κόστος. Όπως επίσης, θα κυνηγήσουμε τα μεγάλα έργα που οι τελευταίες διοικήσεις του Δήμου τα εγκατέλειψαν: Περιμετρική, Ε61 Καβάλα-Δράμα-Σέρρες, σιδηροδρομική σύνδεση εμπορικού λιμένα.

«Ο Δήμαρχος διοικεί χωρίς διαφάνεια, αξιοκρατία και δικαιοσύνη απέναντι σε δημότες και επαγγελματίες»

Ο Μάκης Παπαδόπουλος τόνισε επίσης ότι ο κ. Μουριάδης συνεχίζει να δίνει απευθείας αναθέσεις που στοιχίζουν στους δημότες πολύ ακριβά, για να ευνοήσει τους “φίλους” του: «Όσες δικαιολογίες και να λέει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Προμούσας, η απευθείας ανάθεση του λογισμικού για το τέλος ακίνητης περιουσίας στην εταιρεία της επιλογής του έγινε με μία “περίεργη” διαδικασία και πολύ – πολύ ακριβά. Εμείς ως παράταξη θέλουμε πολύ πριν τον κ. Προμούσα να εκσυγχρονιστεί η Οικονομική Υπηρεσία και να αποκτήσουμε ψηφιακές υπηρεσίες. Αυτό όμως δε δίνει το δικαίωμα στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο να κάνουν απευθείας αναθέσεις με “περίεργες” και παράτυπες διαδικασίες. Τέλος, ήμασταν αρνητικοί στις απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που μοίρασε η διοίκηση του Δήμου σε κάποιους και όχι σε όλους τους επαγγελματίες από τα 3 εκατομμύρια της έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών για τον COVID».

«Γίνονται σπατάλες και κακοδιαχείριση στα νομικά πρόσωπα του Δήμου αντί να βρεθούν νέα έσοδα»

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επέκρινε τέλος τη διοίκηση του Δήμου ότι δεν προσπάθησε αυτά τα 2,5 χρόνια να βρει νέα έσοδα και ότι καταφεύγει σε περικοπές στα νομικά πρόσωπα σε υπηρεσίες που είναι αναγκαίες, ενώ δίνει απλόχερα χρήματα σε δράσεις που είναι περιττές: «Δεν επιτρέπεται να φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ ο προϋπολογισμός στο ΔΗΠΕΘΕ και τα 400.000 ευρώ οι δαπάνες του 2022 για το Cosmopolis, ενώ και οι δύο δράσεις έχουν ελάχιστα έσοδα. Όπως δεν επιτρέπεται η διοίκηση να μειώνει την επιχορήγηση στο νομικό πρόσωπο των παιδικών σταθμών και του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και να αφήνονται απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Τέλος, ο κ. Μουριάδης έχει μεγάλη ευθύνη που αρνείται να οδηγήσει τη ΔΕΥΑΚ στην εξυγίανση. Ενώ η ΔΕΥΑΚ έχει 31 εκατομμύρια ευρώ ζημίες, με απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, ο Δήμαρχος ανέχεται να φεύγουν χρήματα δεξιά και αριστερά σε απευθείας αναθέσεις αντί να κάνει διαγωνισμούς που θα εξοικονομήσουν πόρους. Αυτή η  κατάσταση μας οδηγεί κατευθείαν στα βράχια».

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ, 12 Ιανουαρίου 2022)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑