Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 28th, 2022 | by fileto

0

Περσινά ξυνά σταφύλια από τον Πέτροβιτς

Δεν βαρέθηκε αλήθεια ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς να πηγαινοφέρνει ένα παλιό αίτημα του Έβρου για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη;

Πριν 22 χρόνια εξαγγέλθηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, δυο χρόνια αργότερα δεσμεύτηκε η έκταση και μάλιστα η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, αλλά η Ακαδημία Λιμενικού Σώματος ουδέποτε ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Το θέμα επανέφερε ο Δημήτρης Πέτροβιτς, με επιστολή που έστειλε πριν λίγες μέρες στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη.

«Δικαιούμεθα να ζητήσουμε και είναι ηθική υποχρέωση της Πολιτείας να ικανοποιήσει την υπόσχεση δεκαετιών να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη Παραγωγική Σχολή του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί», αναφέρει στην επιστολή του, ενώ μιλώντας στη Voria.gr εξηγεί μια ιστορία που την…κατάπιαν τα γρανάζια της γραφιεοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, το καλοκαίρι του 2000 ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής, σε επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, εξήγγειλε την ίδρυση «Λιμενικής Ακαδημίας», ικανοποιώντας αίτημα των φορέων του νομού Έβρου, αλλά και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.

Περσινά ξυνά σταφύλια Δημήτριε!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑