Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 3rd, 2022 | by fileto

0

Τελικά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή;

“Επειδή, προφανώς με “διαρροή” του υπουργείου Υγείας, διακινείται στα ΜΜΕ η “είδηση” ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψηφίζει τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (IΣΝ) για την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι πρόκειται για χυδαία και αήθη παραπληροφόρηση”, αναφέρει ο τομεάρχης Υγείας και πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός σημειώνει ότι ο πολιτικός σχεδιασμός για να γίνουν δύο νέα νοσοκομεία του ΕΣΥ με χρηματοδότηση από το ΙΣΝ (Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης) ήταν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς “η κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι καταψηφίζει το ν/σ της κυβέρνησης -και άρα δεν θέλει το έργο- δεν είναι απλώς παραπειστική, είναι ευθεία προσβολή στη νοημοσύνη των πολιτών”.

Ο ίδιος τονίζει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ξεκαθάρισε χθές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ότι προφανώς στηρίζει τη δωρεά και την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, δήλωσε όμως ότι ψηφίζει “παρών” ( και όχι “κατά”) στο ν/σ, γιατί  η κυβέρνηση, υπονομεύοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του, εισηγείται το Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης να είναι ΝΠΙΔ και όχι ΝΠΔΔ όπως όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ”.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “εργαλειοποιεί τη δωρεά του ΙΣΝ για να προωθήσει το πολιτικό της σχέδιο για Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία”. Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνει ότι η αλλαγή νομικού καθεστώτος στα νοσοκομεία “είναι το πρώτο βήμα”, υπογραμμίζοντας ότι “σ’ αυτήν τη στρατηγική δεν συναινεί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ούτε οι περισσότερες δυνάμεις της αντιπολίτευσης”.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Ξανθός καλεί το υπουργείο Υγείας να αφήσει την “τοξική αντιπαράθεση και τη στρεψοδικία” και να “ασχοληθεί σοβαρά με την αντιμετώπιση της ντροπιαστικής για τη χώρα μας θνησιμότητας από COVID-19, για την οποία έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑