Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 3rd, 2022 | by fileto

0

Τι είπε ο Μηταράκης για εγκλωβισμένους στον Έβρο…

Εντελώς ανυπόστατες οι κατηγορίες Σοϊλού για τους 12 νεκρούς μετανάστες από ψύχος

Η είδηση ήταν προχθές και στα πρωτοσέλιδα νέα του BBC. Εντελώς ανυπόστατες” χαρακτηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τις κατηγορίες που διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας για επαναπροώθηση 22 μεταναστών σε τουρκικό έδαφος, 12 εκ των οποίων πέθαναν από το ψύχος.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Μηταράκης χαρακτηρίζει “τραγωδία” τον θάνατο των 12 μεταναστών στα τουρκικά σύνορα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι “η αλήθεια πίσω από αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ψευδή προπαγάνδα που δημοσιεύθηκε από τον ομόλογό μου υπουργό, κ. Σοϊλού”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα,  Τούρκος ΥΠΕΣ είχε κάνει λόγο για θάνατο 12 μεταναστών λόγω ψύχους σε έδαφος της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, μετά από επαναπροώθησή τους από τις ελληνικές αρχές στα σύνορα των δύο χωρών.

Στην απάντησή του ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης τονίζει ότι “οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν έφτασαν ποτέ στα σύνορα”, προσθέτοντας ότι “οποια υπόνοια υπάρχει ότι όντως έφτασαν, ή ότι επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία είναι εντελώς ανυπόστατη”.

Ο κ. Μηταράκης σημειώνει ότι η Τουρκία “αντί να προωθεί αβάσιμους ισχυρισμούς πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να εργαστεί για να αποτρέψει αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια” και “αντί να κατηγορεί άλλους, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της εάν θέλουμε να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες από το να επαναληφθούν”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑