Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 5th, 2022 | by fileto

0

Έρευνες και πρόστιμα της ΔΙΜΕΑ για μαϊμού προϊόντα…

ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ – ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 177.250 ευρώ επέβαλε η ΔΙΜΕΑ, μετά από εκτεταμένους ελέγχους στη Βόρεια Ελλάδα για «μαϊμού» προϊόντα.

Από τους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες προμηθευτών ηλεκτρονικών καταστημάτων κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 27.097 τεμάχια απομιμητικών ειδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως και σήμερα, 4 Μαρτίου, στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, διενήργησαν ελέγχους σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες προμηθευτών ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα και Σέρρες, σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ) της ΑΑΔΕ και με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (σε ανακύκλωση) 27.097 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, εσώρουχα, τσάντες και λοιπά αξεσουάρ, παιχνίδια, αρώματα, καθώς και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας κ.α.

Επιβλήθηκαν ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπορεύονταν και διακινούσαν τα απομιμητικά είδη από την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1ζ, του άρθρου 10, του ν.4712/2020 (‘Α 146). Όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια».

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑