Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 28th, 2022 | by fileto

0

Απάτη ντούμπλεξ στην Κομοτηνή

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 24-6-2022, εξαπάτησε ημεδαπή στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, ο δράστης προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή μηχανήματος που είχε αναρτήσει ημεδαπή σε ιστοσελίδα, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και με το πρόσχημα καταβολής του ποσού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανωτέρω αγορά, της απέστειλε μήνυμα σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που περιείχε υπερσύνδεσμο (link) ο οποίος προσομοίαζε με τράπεζα.

Η ημεδαπή ακολούθησε τον σύνδεσμο, καταχωρώντας τους προσωπικούς της κωδικούς πλην όμως αντιλήφθηκε την σε βάρος της απόπειρα απάτης και διέκοψε την επικοινωνία της, χωρίς ο δράστης να καταφέρει να την εξαπατήσει.

Στη συνέχεια ο δράστης χρησιμοποιώντας τον τηλεφωνικό αριθμό που του έδωσε η ανωτέρω ημεδαπή για την συναλλαγή τους, απέκτησε πρόσβαση σε ηλεκτρονική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του συγκεκριμένου αριθμού, μέσω της οποίας επικοινώνησε με συγγενικό της πρόσωπο από το οποίο κατάφερε με διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑