Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 24th, 2022 | by fileto

0

Σήμερα δέησε για την Δαδιά η ηγεσία της Πολ. Προστασίας…

Και ενώ έχουν περάσει 48 ώρες και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης της δύσκολης πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, νωρίς το πρωί έφτασε στην περιοχή το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χωριό της Δαδιάς που έχει εκκενωθεί, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τα μέλη του κλιμακίου, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου, εκπρόσωποι των Δασικων Υπηρεσίων, στελέχη της Αστυνομίας, του Στρατού, αξιωματικοι του ΠΣ, στελεχη Πολιτικης Προστασιας απο την Περιφερεια και το Δήμο Σουφλιου, μαζι με εκπροσωπους του φορέα διαχειρισης Εθνικου Παρκου Δαδιας

.Έγινε μια γρήγορη ενημέρωση για την κατάσταση και ακολούθως οι επιχειρησιακοί μετέβησαν στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» για να προχωρήσει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στον «Όλυμπο» αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να ανοιχθούν αντιπυρικές ζώνες στα Δυτικά και Νοτιοδυτικά με σκοπό να δοθεί πρόσβαση στις επίγειες δυνάμεις.

Αυτή την ώρα υπάρχουν ενεργά μέτωπα κυρίως στο νοτιοδυτικό τμήμα και κίνδυνος επέκτασης περαιτέρω νοτιοδυτικά και δυτικά προς την Α1 Ζώνη.

Το βόρειο τμήμα έχει και εκεί ενεργό μέτωπο, σε απόσταση ασφάλειας από τον οικισμό Δαδιά.

Για αυτό και αποφασίστηκε οι προσπάθειες να επικεντρωθούν σε αυτές τις περιοχές με έμφαση στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Από άνεμο υπάρχει άπνοια προς ώρας, αλλά δυσκολία για τα εναέρια μέσα λόγω θερμοκρασιακής αναστροφής και έντονου καπνού και για αυτό επιχειρούν τώρα μόνο ελικόπτερα, 2 Mi8, 2 AB214 και ένα Erickson.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑