Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 30th, 2022 | by fileto

0

ΚΑΒΑΛΑ: 50χρονη μητέρα 6 παιδιών πέρασε Ιατρική!

Την απόλυτη ευτυχία ζει μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων η Μαριάννα Λαζάρου από την Καβάλα, η οποία προήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η κ. Λαζάρου είναι 50 ετών, μητέρα έξι παιδιών, όπου μάλιστα τα δύο εξ’ αυτών σπουδάζουν ενώ το ένα έχει αποφοιτήσει και παράλληλα εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό σταθμό. Ωστόσο όλα αυτά δεν την σταμάτησαν από το να «κυνηγήσει» το όνειρο της.

«Ο αγώνας μου δικαιώθηκε»

«Από χθες (28/7) που μου ήρθε η ενημέρωση ότι πέρασα στην Ιατρική, κλαίω και γελάω μαζί, είμαι ευτυχισμένη και νιώθω ότι ο αγώνας μου δικαιώθηκε» τονίζει στο GRTimes η ίδια και συνεχίζει «δεν περίμενα να περάσω στην Ιατρική είναι η αλήθεια, τα μόρια μου ήταν αρκετά αλλά δεν ήμουν σίγουρη».

Συγκεκριμένα, η κ. Λαζάρου στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκέντρωσε 18.960 μόρια και στο Τμήμα Ιατρικής προήχθη με 18.880 κάτι που κάνει την επιτυχία της μεγαλύτερη.

«Ο αρχικός μου στόχος ήταν η Νοσηλευτική ωστόσο η υψηλή μου επίδοση στις πανελλαδικές με έκαναν να τολμήσω για πιο ψηλά και τελικά τα κατάφερα» επισημαίνει η Μαριάννα Λαζάρου.

«Δεν ήταν κάτι εύκολο»

«Μετά την δουλειά ίσα που προλάβαινα να πάω στο σπίτι να δω τα παιδιά μου και στη συνέχεια έφευγα για το εσπερινό σχολείο» υποστηρίζει. «Έχω παράλληλες δραστηριότητες και υποχρεώσεις ωστόσο ο καθένας σε οποία ηλικία το επιθυμεί μπορεί να το πετύχει. Γι’ αυτό και αυτούς τους ανθρώπους τους προτρέπω να γυρίσουν στο σχολείο και να τολμήσουν».

Για το πως δέχτηκαν τα παιδιά της την μεγάλη της επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Λαζάρου σημείωσε πως «είναι ευτυχισμένα, έβλεπαν τον αγώνα μου και μου έδιναν τις δικές τους κατευθυντήριες γραμμές».

«Μέχρι και η μικρή μου κόρη που είναι 16 ετών μου είπε πως θα λέει στο σχολείο πως η μαμά της πέρασε στην Ιατρική. Είναι πολύ περήφανη».

Σχετικά με το ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις της για το νέο αυτό ξεκίνημα είπε πως «σίγουρα θα γραφτώ στην σχολή ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση και από το εργασιακό μου περιβάλλον για να πετύχω τον στόχο μου και να παρακολουθώ τα μαθήματα αφού πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα. Το σίγουρο είναι πως θέλω να παρακολουθώ τα μαθήματα γιατί έχω θέληση να διαβάζω».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑