Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 28th, 2022 | by fileto

0

Αγέλες με αγριογούρουνα ρημάζουν το Παρανέστι…

Ερώτηση στη Βουλή για τις καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δήμο Παρανεστίου από αγέλες αγριόχοιρων, κατέθεσε η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά απευθύνεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά και αφορά σε επιστολή του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παρανεστίου  κ. Λουκανίδη, στην οποία επισημαίνονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τις καταστροφές  που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στις καλλιέργειες, λόγω της αύξησης του αριθμού των αγριόχοιρων, σε όλη την έκταση του Δήμου Παρανεστίου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λουκανίδης, αλλά επισημαίνει και στην αναφορά της στη Βουλή η κα. Κεφαλίδου, «λόγω της αύξησης του αριθμού των αγριόχοιρων, τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες αραβοσίτου, κυρίως, αλλά και τριφυλλιού, πατάτας, κηπευτικών κλπ., καθώς και σε δενδρώδεις καλλιέργειες όπως καρυδιές, αμυγδαλιές, αμπέλια κλπ., σε όλη την έκταση του Δήμου Παρανεστίου και ιδιαιτέρως στη Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου και γίνεται λήπτης πολλών παραπόνων από τους δημότες.

Τονίζεται ότι οι αναρίθμητες αγέλες αγριόχοιρων αλωνίζουν κάθε βράδυ τον κάμπο, σπάνε τα φυτά στο πέρασμά τους, τρώνε τα καλαμπόκια που δεν έχουν φτάσει στη συγκομιδή, και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑