Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 13th, 2022 | by fileto

0

Σύλληψη 7 διακινητών και 25 λαθρομεταναστών

ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 σε περιοχές του Έβρου, της Καβάλας και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ροδόπης, 7 διακινητές, εκ των οποίων έξι αλλοδαποί και μία ημεδαπή, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας, στην αγροτική περιοχή Σάκκου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν πεζή στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχαν περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με πλαστική βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ στην Εθνική Οδό Συνόρων-Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι  οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ τελικά το όχημα εξετράπη σε παρακείμενο αγροτεμάχιο και ο οδηγός – διακινητής ακινητοποιήθηκε αντιστεκόμενος στη σύλληψη.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο βράδυ στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενο άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, βραδινές ώρες της Δευτέρας στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι αρχικά ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε περίφραξη οικοπέδου.

Στην πέμπτη περίπτωση, το πρωί της Τρίτης στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και μία ημεδαπή, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι αρχικά ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγούσε επικίνδυνα. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν 4 οχήματα, κινητά τηλέφωνα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑