Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 23rd, 2022 | by fileto

0

Πνίγηκε στον Ερυθροπόταμο η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΜΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Από την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Κώστα Κατσιμίγα δημοσιεύθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Τελειωμό δεν έχει η ανεπάρκεια της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πλημμυρών στον Έβρο.

Όπως προκύπτει από αίτημα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (Αρ. Πρωτ. οικ. 270562/15249/12.09.22) “… τα αναχώματα της περιοχής Ερυθροποτάμου έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες λόγω των πλημμυρικών φαινομένων του 2021, τα οποία δεν πρόλαβαν να επισκευαστούν από την ΠΑΜΘ. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται αυτολεξεί στο σχετικό έγγραφο: “… κρίθηκε αναγκαίο η απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση των αντλητικών συγκροτημάτων του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου… με σκοπό την προστασία των 31 αντλητικών συγκροτημάτων του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου από βλάβες που θα μπορούσαν να υποστούν σε μια δεδομένη πλημμύρα”.

Το “κουστούμι” που καλείται να πληρώσει η Περιφέρεια λόγω δικής της αμέλειας και ανεπάρκειας ανέρχεται στα 20.000 €.

Δυστυχώς, ακόμα μια φορά η Διοίκηση της Περιφέρειας αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει κακός προγραμματισμός και άγνοια της κατάστασης. Επίσης, είναι δεδομένο, ότι λεφτά υπάρχουν που δαπανώνται ασκόπως για να διορθώσουν λάθη και αμέλειες, αλλά και για περιττές δήθεν πολιτιστικές εκδηλώσεις και αργομισθίες δήθεν “ειδικών” συμβούλων.

Όμως είναι δυνατόν να έρχεται νέος χειμώνας, να έχουν περάσει 20 μήνες από τότε που πλημμύρησε ο Ερυθροπόταμος και η Διοίκηση, ομολογώντας την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τις βλάβες που προκλήθηκαν, να σκέφτεται μόνο να περισώσει τα …αντλητικά μηχανήματα; Για την Διοίκηση της Περιφέρειας, από μια νέα πλημμύρα του Ερυθροποτάμου που η ίδια δια των Υπηρεσιών της πιθανολογεί, μόνο τα αντλητικά μηχανήματα κινδυνεύουν; Δεν κινδυνεύει τίποτε άλλο από την ολιγωρία της; Δεν κινδυνεύουν περιουσίες; Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι;


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑