Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 26th, 2022 | by fileto

0

Τα βρήκε όλα εξαίσια ο γευσιγνώστης Στ. Χαρπαντίδης

H Ένωση Ξενοδόχων Δράμας (σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή) ανέλαβε να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο project σχετικά με την γαστρονομία της περιοχής .

Ο βασικός στόχος είναι να αναδειχθεί για πρώτη φορά και με τον πλέον οργανωμένο τρόπο, η γαστρονομική ταυτότητα του Νομού Δράμας .

Η πρώτη εκδήλωση αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και είχε ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω ενός «Διονυσιακού Menu» το οποίο επιμελήθηκε ο μάγειρας Τζόναθαν Χάρνεττ (από το master chef) και παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένο αριθμό καλεσμένων (δημοσιογράφοι γαστρονομικών εντύπων και εφημερίδων , επιχειρηματίες, πολιτικοί ).

Οι καλεσμένοι γεύτηκαν τα κρασιά του Δραμινού αμπελώνα σε συνδυασμό με το μενού που ετοίμασε ο Τζόναθαν από τα προϊόντα της περιοχής , ήταν ένα ξεχωριστό food and wine pairing που άρεσε σε όλους τους προσκεκλημένους .

Το διήμερο που ακολούθησε έλαβε χώρα ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας μπροστά από τις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ με περίπτερα παραγώγων του Νομού και με τον μάγειρα Jonathan Harnett να μαγειρεύει πιάτα της ελληνικής και τοπικής κουζίνας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑