Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 1st, 2022 | by fileto

0

Την ήξεραν όλοι οι υλοτόμοι…

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καβάλας από το άγριο έγκλημα το πρωί της Παρασκευής όπου ένας 56χρονος πυροβόλησε πρώτα το δέκα μηνών παιδί του, μετά τη σύντροφο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Την άτυχη 31χρόνη την γνώριζαν οι υλοτόμοι της περιοχής αλλά και αυτοί που ασχολούντο με δασικές εργασίες στην περιοχή της Λεκάνης.

Ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι έλεγε παρέα υλοτόμων από το Παλαιοχώρι, που μας φωτογράφησε πολλές φορές την ώρα που κόβαμε ξύλα, αλλά την βλέπαμε να κάνει σκληρές εργασίες στην στάνη του «θύτη» της και συντρόφου της και απορούσαμε με το πώς μια τέτοια κοπέλα βρήκε ενδιαφέρον σε μια απομονωμένη περιοχή και μάλιστα με έναν κτηνοτρόφο…

Ο κτηνοτρόφος αυτός πολλές φορές κατέβαζε τα 1000 ζώα του στην περιοχή του Ορφανίου.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ο μήνυμά του για τον μεγάλο αριθμό γυναικοκτονιών στην Ελλάδα, με αφορμή το πρόσφατο σοκαριστικό περιστατικό στην Καβάλα με τον φόνο της 29χρονης και του μόλις 10 μηνών μωρού της, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δίπλα στη γυναίκα και απέναντι στη βία» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στην εφημερίδα «Τα Νέα», υπογραμμίζοντας ότι οι γυναικοκτονίες, επισημαίνοντας ότι μας αφορούν όλους, πολιτεία, φορείς και πολίτες και πως ο ίδιος «θα συνεχίσει να μάχεται για να εκριζωθούν αυτά τα εγκλήματα από την κοινωνία μας».

«Ο όρος γυναικοκτονίες είναι κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμος» αναφέρει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αυτά τα εγκλήματα απαιτούν για την αντιμετώπισή τους μόνιμη στρατηγική και ενιαία κοινωνική απάντηση και όχι εύκολα συνθήματα και ανέξοδες κομματικές πατρωνίες.

«Τη φροντίδα των αθώων γυναικών συνοδεύει η τιμωρία των ένοχων ανδρών», σημειώνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρεται στα βήματα που έχει κάνει η πολιτεία: μεταξύ αυτών 44 συμβουλευτικά κέντρα, γραμμή SOS 15900, 6 γραφεία σε αστυνομικά τμήματα για την ενδοοικογενειακή βία.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να αναλάβουν και εκείνοι δράση: σπάζοντας την ένοχη αδιαφορία και τη συνένοχη σιωπή και καταγγέλλοντας την αδικία δίπλα μας και απλώνοντας το χέρι σε όποια γυναίκα απειλείται.

Καλεί τέλος τα κόμματα σε έναν γόνιμο διάλογο με ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες θέσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υιοθετήσει κάθε πρόταση ευθύνης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑