Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 7th, 2022 | by fileto

0

Ο Καβαλιώτης Δωρόθεος Πάπαρης μητροπολίτης Δράμας

Ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης, ο μέχρι σήμερα Α΄ γραμματέας της Ιεράς Συνόδου,   ο οποίος έχει διατελέσει και Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Γουμένισσης, είναι με 69 ψήφους,  ο εψηφισμένος νέος Μητροπολίτης Δράμας.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διαδικασία της εκλογής βρέθηκαν τέσσερις λευκές και μία άκυρη ψήφος.

Η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου θα τελεστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι π. Δωρόθεος, είναι ένας κληρικός βαθύτατα μορφωμένος και «καλλιεργημένος»,, με έντονη εκκλησιαστική, κοινωνική και πολιτιστική δράση.

Νωρίτερα το τριπρόσωπο για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Δράμας είχε καταρτιστεί ως εξής:

  • Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης 69 ψήφοι
  • Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας 38 ψήφοι
  • Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Βλατίτσης 13 ψήφοι

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Δράμας

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος (κατά κόσμον Βασίλειος) Πάπαρης γεννήθηκε το 1957 στην Καβάλα. Σπούδασε Φιλολογία και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για επτά έτη υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Γενική και την Εκκλησιαστική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και ως υποδιευθυντής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 1990 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1991 Πρεσβύτερος, λαβών το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Έκτοτε και μέχρι της εις Επίσκοπον εκλογής του υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ως Πρωτοσύγκελλος, υπεύθυνος Νεότητος και Κατηχήσεως και Εφημερεύων Ιεροκήρυκας. Παραλλήλως οργάνωσ ε Κοινωνικά Φροντιστήρια και Κατασκηνώσεις Νέων. Είναι κτίτορας των Ιερών Ναών Παναγίας “Άξιόν Εστιν” Αξιουπόλεως και Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.

Από τον Μάρτιο του 2019 υπηρέτησε ως Β΄ και ακολούθως ως Α΄ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μητροπολίτης Δράμας εξελέγη την 7η Οκτωβρίου 2022.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑