Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 7th, 2022 | by fileto

0

Πυρκαγιά σε πλοίο στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

ΠΡΟΣΕΤΡΕΞΑΝ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης για εκδήλωση πυρκαγιάς στον εσωτερικό χώρο ρυμουλκού πλοίου, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο εντός του εμπορικού λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στην περιοχή άμεσα μετέβησαν τα Ρ/Κ ‘’ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ’’ Ν. Καβάλας 24 και ‘’ΛΑΚΗ ΣΤΑΡ’’ Ν.Π. 10428 καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και οι ρίψεις νερού εξακολουθούν προς μείωση του θερμικού φορτίου χωρίς ύπαρξη φλόγας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός πληρώματος και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας πραγματοποιήθηκε προληπτικά πόντιση πλωτού φράγματος.

Από την Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΤΖΙΑΝ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 12274 μέχρι την διαπίστωση της ζημίας από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑