Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 20th, 2022 | by fileto

0

Οι αστυνομικοί γιόρτασαν τον προστάτη Άγιό τους

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες (20-10-2022) με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, το απόγευμα της Τετάρτης (19-10-2022) τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Ανήμερα της εορτής, σήμερα το πρωί, τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου ΣΚΟΥΜΑ.

Ανάλογες δοξολογίες τελέστηκαν σήμερα το πρωί, σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών και Πολιτικών Αρχών, του Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων, καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς του εν ενεργεία προσωπικού.

Επιπρόσθετα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία του αστυνομικού προσωπικού για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, στην οποία συμμετέχει ενεργά το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑