Άποψη - Γνώμη

Published on October 23rd, 2022 | by fileto

0

Η Σαμοθράκη ανοίγει πανιά για μεγάλα πράγματα

Είναι μια μοναδική ευκαιρία το νησί της Σαμοθράκης που φέτος τα πήγε καλά με τον τουρισμό να γίνει ένας διαφορετικός και extreme προορισμός για επιλεκτικούς πελάτες και όχι μόνο…

Η πρόσβαση του νησιού με ένα υδατοδρόμιο, μια ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Καβάλα και αξιοποίηση των εξαιρετικών πλεονεκτημάτων θα μπορούσε να δώσει στο ακριτικό νησί μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.

Τα έργα υποδομής θα πρέπει να προχωρήσουν, τα λουτρά θα πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο, οι Βάθρες είναι καιρός να πάρουν μια άλλη όψη και να δοθεί περισσότερη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα ο αρχαιολογικός χώρος και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να είναι ουσιαστικά μαγνήτες για τους επισκέπτες.

Τέλος τα τουριστικά καταλύματα είναι καιρός να αναπτυχθούν, όπως και οι παράλληλες τουριστικές δραστηριότητες και το κάμπινγκ που δεν είναι στα καλύτερά του!

Τι έχει η Σαμοθράκη να πουλήσει;

Ένα μυστήριο που δεν πρέπει να εξηγηθεί, τοπικά προϊόντα που πρέπει να αξιοποιηθούν, δραστηριότητες που πρέπει να αναπτυχθούν…

Η Σαμοθράκη μπορεί να γίνει ένα νησί πρότυπο μοντέλο ενός διαφορετικού τουριστικού προϊόντος και το νησί της νεολαίας που αναζητά μια διαφορετική περιπέτεια διακοπών και ανακαλύπτει κάτι το ενδιαφέρον που δεν θα το βρει στις Κυκλάδες για παράδειγμα!

Υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι το ψάχνουν και είμαστε σίγουροι ότι θα το βρουν…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑