Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 24th, 2022 | by fileto

0

Ο Γιώργος Κρητικός Άρχοντας Ρεφερενδάριος στις Βρυξέλλες

ΕΝΑ ΕΞΕΧΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου ανακοινώνει ότι, κατόπιν προτάσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου της κ. Αθηναγόρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος απένειμε τον τίτλο του Άρχοντος Ρεφερενδαρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον ελλογιμώτατο Δρ. Γεώργιο Κρητικό, εξαίρετο μέλος της ελληνικής ομογένειας του Βελγίου, καλό οικογενειάρχη και υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο για την αποδοχή της προτάσεως, συγχαίρει τον νέο Άρχοντα κ. Κρητικό και την οικογένειά του, τον ευχαριστεί για την μέχρι τώρα αφοσίωση και συμπαράσταση στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, ευελπιστεί και προσδοκεί την συνέχεια της διακονίας και προσφοράς, ώστε να αποτελεί συνέχεια των έως τώρα παρεπιδημούντων στο Βέλγιο Αρχόντων και παράδειγμα για τους επερχομένους.

Η χειροθεσία του Άρχοντος Ρεφερενδαρίου Δρ. Γεωργίου Κρητικού θα τελεσθεί με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.

ΠΗΓΗ: www.nyxthimeron.com


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑