Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 16th, 2022 | by fileto

0

Το ΣΔΟΕ έβγαλε λαβράκια στην ΑΜ-Θ!

ΜΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 

Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αφού αποκάλυψαν κυκλώματα λαθραίας εμπορίας καυσίμων, επιχειρήσεις με πλαστά και εικονικά τιμολόγια που έχουν προκαλέσει ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία, επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, φυσικά πρόσωπα με αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας αλλά και επιχειρήσεις που διακινούν χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα.


Το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εντόπισε μετά από μακροχρόνια έρευνα τα πραγματικά πρόσωπα που βρίσκονταν πίσω από το κύκλωμα της απάτης με αγορές από e-shops που δρούσε σε βάρος καταναλωτών και έκλεψε από το δημόσιο φόρους πάνω από 5 εκατ. ευρώ.


Στην Περιφέρεια ΑΜΘ εντοπίστηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις παραβάσεων:
1. Κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας, ελέγχθηκε επιχείρηση με εγκατάσταση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία διαπιστώθηκε ότι έλαβε φορολογικά στοιχεία για μη αποδεκτές επιχορηγούμενες δαπάνες, ενώ δεν τήρησε και τους όρους υπαγωγής όσον αφορά τους απασχολούμενους εργαζόμενους. Συντάχθηκε και απεστάλη Πορισματική Αναφορά προς την αρμόδια Εισαγγελική Υπηρεσία, με προσδοκώμενο όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο 1.620.865 ευρώ.

2. Σε έλεγχο επιδότησης κτηνοτροφικής μονάδας στον Νομό Ξάνθης, διαπιστώθηκε η λήψη και χρησιμοποίηση εικονικών φορολογικών στοιχείων, αξίας 200.000 ευρώ.

Το ύψος των προστίμων υπολογίζονται στο ποσό των 278.588 ευρώ.


Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του ΣΔΟΕ, “ολοκληρώθηκε έρευνα σχετικά με τη διαχείριση ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων που σχετίζονται κυρίως με τη σίτιση προσφύγων – μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.).

Ο έλεγχος επεκτάθηκε τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς φορείς που είχαν συνάψει συμβάσεις για τη σίτιση μεταναστών και προσφύγων, εστιάζοντας στις διαγωνιστικές διαδικασίες ανάθεσης, στην εξακρίβωση της επάρκειας πρώτων υλών και της ύπαρξης ή μη της κατάλληλης υποδομής για την εκτέλεσή τους, καθώς και στην υλοποίησή τους με βάση τα προβλεπόμενα και το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Σε μέρος της έρευνας συμμετείχε και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Για τα αποτελέσματα της έρευνας ενημερώθηκαν ήδη οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑