Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 7th, 2023 | by fileto

0

Ο επ. Α/ΓΕΣ Γ. Καμπάς δεν συμφωνεί με τον Ζαμπούκη…

Γ. Καμπάς (Επίτιμος Α/ΓΕΣ): «Περίεργο ως αρρωστημένο να γίνονται ξεναγήσεις στον φράχτη του Έβρου»!

Μια απάντηση στο ότι θα γίνει ο Φράχτης του Έβρου σημείο τουριστικής αξιοποίησης με εκδρομές κάποιων που θα ήθελαν να τον δουν από κοντά δίνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ κ. Γ. Καμπάς…

Ο Στρατηγός (εα) Γ. Καμπάς Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στο OPEN ΤV στην εκπομπή ” Τώρα Μαζί” αναφέρθηκε και κατήγγειλε :

•Με ηλεκτρονικά μέσα πρεπει να είναι η φύλαξη στον Εβρο

•Περίεργο έως και αρρωστημένο χαρακτήρισε τις ξεναγήσεις τουριστών στον φράχτη του Έβρου.

“Η περιοχή θα έπρεπε να καλυφθεί ηλεκτρονικά ,κάτι που ξεκίνησε το 2017-2018” επισήμανε ο κ. Καμπας, ενώ πρόσθεσε πως θα έπρεπε να υπάρχουν δυνάμεις μαζί με την FRONTEX γιατί όπως εξήγησε η φύλαξη των συνόρων είναι και θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι μαζί πρέπει να δημιουργουν την αποτροπή. Σχετικά με το φράχτη τονισε πως ειδικα στα σύνορα όπου υπάρχει ποτάμι είναι εντελώς αναποτελεσματικός.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία και τις εμφανίσεις Ερντογάν είπε πως χρησιμοποιεί “εθνικιστικά τρικ” για να προσελκύσει εθνικιστικά και θρησκευτικά κοινά. “Επειδή βλέπει ότι χάνει και πολιτικά και βιολογικά μπορεί να σηκώσει θέματα και με την Ελλάδα” ,είπε και πρόσθεσε πως “εμείς εδώ έχουμε ακόμα τα επικοινωνιακα πυροτεχνήματα της διπλωματίας των σεισμών“.

“Οι Τούρκοι έχουν πάντα σταθερή Εθνική και αμυντική πολιτική σε αυτά τα θέματα και θα πρέπει επιτέλους η Ελλάδα να αποκτήσει κόκκινες γραμμές”,υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2020 με το oruc reis στο Αιγαίο.

Αναφέρθηκε στην γενοκτονία των ποντίων αποδίδοντας τιμή στον ποντιακό Ελληνισμό

Τέλος ο κ. Καμπας επισήμανε πως το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως τα σύνορά μας είναι κοινά με της ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτιμά ότι απαιτείται κοινή πολιτική για τη φύλαξη τους αλλά και πιο ολιστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

ΠΗΓΗ www.militaire.gr

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ thepressproject.gr

Οι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού δεν βρίσκουν πρόβλημα στην εμπαρευματοποίηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής: «Μας έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι στις επαγγελματικές συζητήσεις ή επικοινωνίες μας με τα ταξιωδιωτικά γραφεία και τους τουριστικούς πράκτορες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, ακόμα και τα κορυφαία, μας θέτουν το θέμα της επίσκεψης και ξενάγησης των τουριστών που έρχονται τον Έβρο, στον καινούργιο φράχτη. Υπάρχουν κάποια ζητήματα, κυρίως αδειών, πρόσβασης και δυνατότητας παρουσίας στην περιοχή που είναι πάνω στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί λύση και να δοθεί η ευκαιρία να γίνει κάποιο σημείο επισκέψιμο.

Γιατί όχι»; τόνισε χαρακτηριστικά στο Evros-news.gr εκπρόσωπος μεγάλων τουριστικών γραφείων της Αθήνας.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ακόμη, πως στην πρόσφατη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στον δήμο Αλεξανδρούπολης με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη την Τετάρτη 19.04.2023 στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης για την ασφαλή πρόσβαση στο Δέλτα του Έβρου, έγινε αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τέθηκε δηλαδή από τους συμμετέχοντες το ενδιαφέρον που έχει ήδη εκφραστεί από ταξιδιωτικά γραφεία προς πολλές κατευθύνσεις, να φέρουν για ξενάγηση επισκέπτες στην περιοχή του φράχτη

. Μάλιστα ο κ. Ζαμπούκης ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της ΧΙΙ Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης που συμμετείχε στην σύσκεψη, μια και αρμοδιότητα του Στρατού είναι να δίνει άδεια στις συγκεκριμένες περιοχές για επισκέψεις, για το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον.

Του ζήτησε μάλιστα να μεταφερθεί το ζήτημα σε κεντρικό επίπεδο, όχι μόνο στην στρατιωτική αλλά και την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να βρεθεί λύση και σε κάποιο σημείο του φράχτη, στην περιοχή του Πόρου ή κάπου αλλού, να υπάρχει η δυνατότητα επισκέψεων από ταξιδιώτες.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑