Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 6th, 2023 | by fileto

0

Συγνώμη Βούλγαρων για το περιστατικό με τη σημαία…

Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ

Έναν 35χρονο Βούλγαρο συνέλαβαν τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2023, οι άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσβολή εθνικών συμβόλων, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και αυτόπτες μάρτυρες, ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημεία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημασία της Βουλγαρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησε να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό καθώς φέρεται να είναι μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης που πρεσβεύει πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα.

Η σύλληψή του για δεύτερη φορά

Παρά την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την αφαίρεση των πινακίδων από το αυτοκίνητό του ο 37χρονος Βούλγαρος, προσπάθησε να φύγει μέσω του τελωνείου Εξοχής στην χώρα του.

Τελικά οι βουλγαρικές αρχές τον συνέλαβαν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο 35χρονος Βούλγαρος μετακινήθηκε με το αυτοκίνητό του στη Δράμα και προσπάθησε να περάσει χωρίς πινακίδες από το συνοριακό σταθμό της Εξοχής.

Οι αστυνομικοί τον εμπόδισαν και προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Ο ίδιος όμως ανέπτυξε ταχύτητα, έσπασε την προστατευτική μπάρα και πέρασε.

Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές τον καταδίωξαν μέχρι το βουλγαρικό συνοριακό φυλάκιο. Ο 35χρονος άντρας έσπασε κι εκεί την προστατευτική μπάρα και εισήλθε στο βουλγαρικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν το αυτοκίνητό του.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας έχει συντάξει δικογραφία σε βάρος του 35χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της φθοράς δημόσιας περιουσίας.

Σημειώνεται πως ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μία φορά τις ελληνικές αρχές με ανάλογο περιστατικό.

Η βουλγαρική πρεσβεία καταδικάζει την πράξη του 35χρονου

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλγαρική πρεσβεία χαρακτηρίζει «παράνομη» και λυπηρή τη συμπεριφορά του 35χρονου και σε πλήρη ασυμφωνία με τις άριστες σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας ως δύο μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενημερώνει πως οι βουλγαρικές αστυνομικές Αρχές τον συνέλαβαν μόλις πέρασε τη συνοριακή διάβαση και τον ανέκριναν. Μετά τη διενέργεια της αστυνομικής ανάκρισης αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή πιθανών περαιτέρω αστυνομικών ή άλλων διαδικασιών, σημειώνει.

Περαιτέρω, επισημαίνει πως ο 35χρονος αψήφησε τους όρους που του επεβλήθησαν από τις ελληνικές αρχές και ταξίδεψε με αυτοκίνητο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Τέλος, η βουλγαρική πρεσβεία σημειώνει ότι ο εν λόγω άνδρας έχει καταδικαστεί στο παρελθόν στη Βουλγαρία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑