Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 28th, 2023 | by fileto

0

Το κλιμάκιο ήρθε στον Έβρο… Ε καί;

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη μετέβη σήμερα στην Αλεξανδρούπολη. Το κλιμάκιο απαρτίζουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και Σταύρος Κελέτσης αντίστοιχα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλος.

Το πρωί στο κτίριο του Νομαρχείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης, ο αν. υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, οι δήμαρχοι του Νομού Έβρου, ο δήμαρχος Σαπών Κώστας Χαριτόπουλος, ο δήμαρχος Νέστου του Νομού Ξάνθης, Σάββας Μιχαηλίδης και ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χρήστος Μέτιος.

Παράλληλα, στις αίθουσες του Νομαρχείου ο κ. Τριαντόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Νομό, με επιμελητηριακούς φορείς για θέματα αποζημιώσεων των επιχειρήσεων, καθώς και με τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέματα πρωτογενούς τομέα και αποζημιώσεων με τη συμμετοχή και του υφυπουργού κ. Κελέτση, του Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στρατάκου και του προέδρου ΕΛΓΑ, Αν. Λυκουρέντζου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχαν συνάντηση στο επιχειρησιακό κέντρο στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης με στελέχη της ΓΑΔ-ΑΜΘ και της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου μετέβη στη Ροδόπη, όπου πραγματοποιεί επισκέψεις στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης μεταξύ των οποίων των Σαπών και του Ιάσμου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βορίδης μετά το πέρας της σύσκεψης μετέβη στη Δαδιά, ενώ ο κ. Λιβάνιος επισκέφτηκε τον οικισμό της Παλαγίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΑΠΕ ΜΠΕ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑