Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 31st, 2023 | by fileto

0

Αδελφός του Ρόκκου ο νεκρός ψαροντουφεκάς

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λήμνου από τον θάνατο του αδελφού του Στέλιου Ρόκκου, Νίκο.

Ο Νίκος Ρόκκος είχε βγει για ψάρεμα με το καΐκι του το πρωί του Σαββάτου και για πολλές ώρες δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής. Αυτό έκανε τους δικούς του ανθρώπους να κινητοποιηθούν, καλώντας το Λιμεναρχείο της περιοχής.

Οι άνδρες του Λιμενικού μετά από μεγάλη έρευνα κατάφεραν να εντοπίσουν το καΐκι του Νίκου Ρόκκου, τον εξοπλισμό και τα προσωπικά του αντικείμενα. Τότε ειδοποιήθηκαν οι δύτες για να συνδράμουν στην έρευνα.

Τελικά, ο 50χρονος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πολίτη στην παραλία Αμνιού, στον Άη Γιώργο Παναγίας. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λήμνου όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μύρινας, ότι 50χρονος ημεδαπός, είχε μεταβεί για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στην περιοχή όρμου Κέρου ν. Λήμνου και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και από επτά ιδιωτικά σκάφη. Ο 50χρονος, εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη στην παραλία “ΑΜΝΙΟΥ” (Αϊ Γιώργη Παναγίας Λήμνου).

Η σορός ανασύρθηκε με τη συνδρομή του ΕΡ/ΚΟΥ σκάφους “ΕΙΡΗΝΗ” Τ.Μ. 40 και διακομίσθηκε στο Γ.Ν.Κ.Υ. Λήμνου.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό του Μούνδρου».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑