Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 3rd, 2024 | by fileto

0

Με τους αγρότες στην Agrotica ο Τοψίδης

Για «δίκαια αιτήματα» έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Αντολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, αναφερόμενος στα αιτήματα του πολύπαθου πρωτογενή τομέα της χώρας, αναφέροντας στο makthes.gr ότι, «πρέπει να στηρίξουμε τη προσπαθεια τους (σ.σ. αγροτών) και τα δίκαια αιτήματα τους».

Ο κ. Τοψίδης, που βρέθηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγετε η 30η Agrotica, ξεναγήθηκε στις επιμέρους εκθέσεις και συνομίλησε με τον αγροτικό κόσμο διαβεβαιώνοντας τη στήριξη της Περιφέρειας με οργανωμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Χαρακτηριστικά, όπως μετφερε ο ίδιος, «το αξιόλογο αγροτικό δυναμικό που έχουμε στη παραγωγή, πρέπει να το εκπαιδεύσουμε. Πρέπει, επίσης, να εντάξουμε περισσότερα τεχνολογικά μέσα που να είναι φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία επιδοτούνται και είναι ενταγμένα στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία και ακολουθούμε. Μάλιστα, πρέπει να ομογενοποιήσουμε και όλα τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα που έχουμε στη περιοχή μας».

Σχετικά με την εξέλιξη της παραγωγής σε περιοχές που ανήκουν στην ΠΑΜΘ, ο κ. Τοψίδης τόνισε ότι πρέπει να στραφεί ο κόσμος στις δυναμικές καλλιέργειες, να καλλιεργείται η γη πιο αποδοτικά, να δοθούν περισσότερα κανάλια άρδευσης, αλλά και να ενταχθούν οι αγρότες στις ομάδες παραγωγών τις οποίες επρόκειτο να ενίσχυσει η περιφέρεια. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης μίλησε και για έργα που θα πρέπει να διορθωθούν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, όπως τα φράγματα στον Μαρμαρά και Ίασμο που χρειάζονται δίκτυα.

«Ο πρωτογενής τομέας συνεχίζει και είναι για μας ο πρώτος πυλώνας ανάπτυξης. Πρώτον γιατί διαθέτουμε τη γη, δεύτερον γιατί σε μεγάλο ποσοστό η έκταση είναι αδρεύσιμη και τρίτον γιατί το εργατικό δυναμικό είναι ο τομέας που στηρίζουμε και θελουμε να επενδύσουμε. Θελουμε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μπορούμε για τον τόπο μας, ώστε να γίνουν οι πολίτες μας ανταγωνιστικοί», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τοψίδης.

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑