Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 2nd, 2024 | by fileto

0

Διάβασαν επιτίμιο για τον Ιλχάν στα τζαμιά της Θράκης

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ;

«Η ανάγνωση ”επιτιμίου” σε όλα τζαμιά της Δυτικής Θράκης, με εντολή του ψευδό-μουφτή, εις βάρος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, με αφορμή την ψήφο του στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αποτελεί απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, που προσβάλλει ευθέως την πολιτική ελευθερία και τη θρησκευτική συνείδηση ενός Έλληνα βουλευτή».

Aυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την έκδοση φετφά (επιτιμίου) από τον παράνομο μουφτή Κομοτηνής Ιμραήμ Σερίφ για τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετφάς, ο οποίος αναγνώστηκε από τους ιμάμηδες κατά τη προσευχή της Παρασκευής σε όλα τα τζαμιά της μειονότητας στη Θράκη, περιλαμβάνει σκληρές εκφράσεις εναντίον του βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, ενώ οι πιστοί μουσουλμάνοι καλούνται να διακόψουν κάθε επικοινωνία μαζί του.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Η ανάγνωση ”επιτιμίου” σε όλα τζαμιά της Δυτικής Θράκης, με εντολή του ψευδό-μουφτή, εις βάρος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, με αφορμή την ψήφο του στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αποτελεί απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, που προσβάλλει ευθέως την πολιτική ελευθερία και τη θρησκευτική συνείδηση ενός Έλληνα βουλευτή.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε και θα υποστηρίζει πάντα την πραγματική ισότητα όλων των πολιτών σε κάθε περιφέρεια της χώρας, ανεξάρτητα από θρησκευτικά ή αλλά κριτήρια διακρίσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για την κοινωνική χειραφέτηση της μουσουλμανικής μειονότητας και για αξιοπρέπεια στη ζωή όλων. Όσο κι αν κάποιοι, ακόμη και υποκινούμενοι από διπλωματικές αρχές τρίτων χωρών και παράνομες θρησκευτικές ηγεσίες, επιμένουν να κρατούν ζωντανές τις διαιρέσεις του παρελθόντος.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑