Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 10th, 2024 | by fileto

0

Άρση ασυλίας σε βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

ΤΟΝ ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ξάνθης Μπαρχάν Μπουράν και μάλιστα ομόφωνα εισηγείται στην Ολομέλεια η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής που διαγράφηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ελέγχεται για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν σε παράνομες συνταγογραφήσεις  σε τοξικομανείς.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης έδωσε το «παρών» και ο κ. Μπουρχάν προκειμένου να καταθέσει για την ουσία της εις βάρος του υπόθεσης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να αρθεί η ασυλία του.

Την απόφαση για την άρση ασυλίας του βουλευτή θα λάβει η Ολομέλεια με ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του και για την οποία ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Αφορμή για την απόφαση Ανδρουλάκη είναι μια υπόθεση από το 2014 για την οποία κατηγορείται ο μειονοτικός βουλευτής. Η υπόθεσή του εκδικάζεται αυτό τον καιρό και έχει ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Αύριο, Τετάρτη, συζητείται το αίτημα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κατηγορητήριο για τον κ. Μπουρχάν, ο οποίος είναι ψυχίατρος στο επάγγελμα, αφορά παράνομη συνταγογράφηση ως γιατρός σε πρόσωπο που δεν δικαιούνταν συνταγές.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ο Μπουρχάν Μπαράν θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. Έτσι ως τότε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αριθμεί, πλέον, 31 βουλευτές.

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ: ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΑ ΠΟΤΕ!

Σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν ανέφερε τα παρακάτω:

Προσήλθα σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να ζητήσω την άρση ασυλίας μου για τη διαλεύκανση προσωπικής δικαστικής μου υποθέσεως η οποία εκκρεμεί εις βάρος μου και για την οποία έχω δηλώσει απερίφραστα ότι είμαι αθώος.

Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και ούτε πρόκειται να κρυφτώ ποτέ, πίσω από ασυλίες και διαδικασίες. Μοναδικός μου γνώμονας είναι να αποδείξω καθ’ ολοκληρίαν την αθωότητά μου ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως κάθε έλληνας πολίτης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές.

Όσοι επενδύουν πολιτικά εναντίον εμού και του κόμματος μου με αφορμή αυτή την υπόθεση θέλοντας να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο γεγονός, θα διαψευσθούν πανηγυρικά.

Θα συνεχίσω να μάχομαι με τις ίδιες αρχές και αξίες για το καλό της κοινωνίας και δη των πολιτών της Ξάνθης που με εμπιστευτήκαν με την ψήφο τους.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑