Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 12th, 2024 | by fileto

0

Δέμα από Ισπανία με ναρκωτικά και το «Μπονσάι»!

ΟΧΤΩ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜ-Θ

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως και 10-5-2024 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Αλεξανδρούπολης οκτώ (8) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν οκτώ ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης δέματος, το οποίο εντοπίστηκε σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. της Αττικής, προερχόμενο από την Ισπανία, κατόπιν απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών και έγκρισης της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας ημεδαπός σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. οικισμού της Ξάνθης τη στιγμή που παραλάμβανε το δέμα, ενώ εντός του δέματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 433,79 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν μία σιδερογροθιά και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, σε επτά ακόμα περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν αντίστοιχα τρεις ημεδαπούς σε περιοχές της Δράμας, τρεις ημεδαπούς σε περιοχές της Καβάλας και έναν ημεδαπό στην Αλεξανδρούπολη, διότι βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από δύο οικίες και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 15,9 γραμμαρίων, μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και ναρκωτικής ουσίας «Μπονσάι» και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις οκτώ υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑