Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 30th, 2024 | by fileto

0

ΕΙΡΗΝΗ ΒΡΑΝΑ: Η εξωστρέφεια οδηγεί στην ανάπτυξη!

Αναφερόμενη στην ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με θέμα την  εξωστρέφεια, ένα ζητούμενο συστατικό για την περιοχή μας η πολιτευτής της ΝΔ Καβάλας και μέλος του ΔΣ του ΟΛΚ, Ειρήνη Βρανά επισημαίνει ότι η εξωστρέφεια οδηγεί στην ανάπτυξη της χώρας και κατ’ επέκταση της περιοχής μας.

Η ίδια ανέφερε ότι «για μένα το θέμα της εξωστρέφειας είναι ένα συνώνυμο της ανταγωνιστικότητας, που είναι ό,τι πιο σημαντικό για την επιχειρηματικότητα.

Σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, ο όρος αυτός είναι πολύ σημαντικός γιατί είναι ο μόνος τρόπος να βγει μια χώρα από το τέλμα και να επεκταθεί η επιχειρηματικότητα εκτός συνόρων της χώρας.

Άλλωστε ο πρωταρχικός σκοπός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι η εξωστρέφεια μαζί με την πράσινη μετάβαση και την καινοτομία.

Τρία κλειδιά για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε την ανάπτυξη. Γι αυτό και τα θεωρούμε ισχυρά οικονομικά χαρακτηριστικά”.

Χωρίς αυτά μια επιχείρηση δεν μπορεί να βγει εκτός συνόρων. Έγινε αναφορά επίσης στην τεχνητή νοημοσύνη, στην χαρτογράφηση, στην ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών και στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε.

Η εξωστρέφεια είναι ο πυλώνας για την ανάκαμψη στην Ελλάδα. Ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται όσα ανέφερα για να μπορέσουν να φύγουν εκτός συνόρων.

Παράλληλα τόνισε ότι η ψήφος για τις 9 Ιουνίου θα πρέπει να είναι καθοριστική για να υπάρξει φωνή στην ΕΕ . “Δεν θέλουμε αποχή ούτε αδράνεια, θα πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογές και να αποφασίσουμε ενεργά ποιοι προάγουν την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα και ποιοι μπορούν να πάνε την χώρα μπροστά, Και αυτό μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να το κάνει” τόνισε καταληκτικά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑