Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 19th, 2016 | by fileto

0

Ατύχημα και προβλήματα στην γέφυρα του νοσοκομείου Καβάλας

Είναι κι αυτό το σημείο της Καβάλας, άλλο ένα γεφύρι της Άρτας. Παλιότερα οι κακοτεχνίες του είχαν οδηγήσει σε μια σειρά διορθωτικών εργασιών και είχαν αποκατασταθεί οι βλάβες του. Μετά είχαμε το θέμα με την ασφάλεια στα κάγκελα τα οποία είχαν διαβρωθεί από την αλμύρα μια και τα υλικά δεν ήταν τα ενδεικνυόμενα.

Τώρα και συγκεκριμένα χθες ήρθε ένα ακόμη «χτύπημα» όταν διερχόμενο αυτοκίνητο φορτηγάκι που μετέφερε ψάρια, το πρωί της Παρασκευής (6:40), χτύπησε στα προστατευτικά κάγκελα στην ροή προς την έξοδο της πόλης, όταν έπεσε σε λακούβα που βρισκόταν στο οδόστρωμα, δίπλα στον αρμό συστολής, και από το ταρακούνημα επήλθε βλάβη στα σημεία των αρμών, που υπάρχουν για την συστολή και την διαστολή της γέφυρας με αποτέλεσμα να πέσει και ένα μικρό κομμάτι τσιμέντου κάτω ακριβώς από το σημείο της πρόσκρουσης.

Στην αρχή πήγε η Τροχαία με συνεργείο του δήμου και έριξαν πριονίδι για τα λάδια και τα καύσιμα που είχαν χυθεί στο οδόστρωμα. Μετά όμως από έρευνα που έγινε αποφασίστηκε πιθανόν και το κλείσιμο της γέφυρας στο ρεύμα από το Καρνάγιο προς τα Σφαγεία και να δοθεί διπλή ροή κυκλοφορίας από το άλλο ρεύμα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του σημείου.

Όπως είναι γνωστό και στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί με το σημείο αυτό που επιτέλους πρέπει να γίνει μια ισχυρή παρέμβαση με ισχυρές κολώνες στήριξης και να γίνει ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης που είχε προτείνει ο Θόδωρος Μουριάδης, αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι θεαματικό μια και προφανώς είναι και έργο της Περιφέρειας (ο δρόμος αποτελεί μέρος της παλιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης), είχαν βέβαια γίνει κάποιες βελτιώσεις μόλις ανέλαβε η νυν περιφερειακή αρχή και από τότε το θέμα είναι στην αναμονή ενός νέου συμβάντος.

Ήρθε κι αυτό και έφερε μαζί του και στην επικαιρότητα το θέμα της διπλής γέφυρας του Κάτω Νοσοκομείου, μαζί με το θέμα του ίδιου του Νοσοκομείου με το οποίο θα ασχοληθούμε και το επόμενο διάστημα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑