Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 23rd, 2019 | by fileto

0

Η πρώτη επίσημη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Καβάλα

Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας σήμερα μεσημέρι Παρασκευής, τόσο γύρω από τη Λέσχη Αξιωματικών όπου δόθηκε προς τιμήν του γεύμα από τον στρατηγό της Μεραρχίας και τους αξιωματικούς, όσο και μέσα και έξω από το «Στρατόπεδο Καρακώστα», έδρα της 20ης Μεραρχίας, συνοδεύτηκε η επίσημη πρώτη εμφάνιση του Νίκου Παναγιωτόπουλου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, στην Καβάλα.

Η μεγάλη ουρά των οχημάτων υπουργού και συνοδείας του, αλλά και το εμφανές τρακ του υπουργού φάνηκαν όταν μετά την άφιξή του στην έδρα της 20ης Μεραρχίας, και αφού επιθεώρησε το τιμητικό άγημα που παρουσίασε όπλα, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής, έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας.

Τον υπουργό που συνόδευε ο αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και συνεργάτες τους, υποδέχθηκε ο υποστράτηγος Αντώνης Χατζηγεωργίου, διοικητής της 20ης τεθωρακισμένης μεραρχίας Καβάλας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανάφερε ότι νοιώθει περίεργα μια και επισκέπτεται την πατρίδα του ως επίσημος, υπουργός πλέον Εθνικής Άμυνας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αισθάνεται και ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Καβάλα που τόσο αγαπά.

Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και ότι οι επισκέψεις αυτές του δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τόσο το έμψυχο δυναμικό όσο και την επιχειρησιακή ικανότητα του Στρατεύματος.

Για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου για το οποίο ρωτήθηκε επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ανέφερε ότι όλα θα έρθουν στην ώρα τους.

Αμέσως μετά βγήκε την γνωστή οικογενειακή φωτογραφία και έκανε ομιλία στα στελέχη και τους αξιωματικούς της Μεραρχίας, ενώ του έγινε ενημέρωση και για την επιχειρησιακή δυνατότητα που έχει από τον μέραρχο.

Το απόγευμα ο υπουργός σε μία συμβολική κίνηση γευμάτισε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Λέσχη Αξιωματικών στην Καβάλα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσε τα προβλήματα μετακίνησης των στρατιωτικών της περιοχής τα οποία πρόσφατα συνδικαλιστές στρατιωτικοί συζήτησαν και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το βράδυ στην παραλιακή λεωφόρο Καβάλας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα παρακολούθησει μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε η 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία «Μεραρχία Ιππικού – Μακεδονία», με την συνεργασία της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ’ Σώματος Στρατού.

Αύριο το πρωί του Σαββάτου, θα παραστεί στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και  το μεσημέρι της Κυριακής στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη.

 

Τίμησε αξιωματικό για αυτοθυσία στην Ξάνθη

Πριν την Καβάλα ο υπουργός βρέθηκε στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη, όπου μίλησε στο προσωπικό και παρακολούθησε επίδειξη οπλικών συστημάτων με την συμμετοχή αρμάτων.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της επίσκεψής του, βράβευσε και τον Λοχία ΕΠΟΠ, λοχία Χρήστο Γκιαουράκη, ο οποίος με αυτοθυσία έσωσε Ξανθιώτη ο οποίος κρεμάστηκε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και κινδύνεψε να σκοτωθεί.

Ο στρατιωτικός που άκουσε τις εκκλήσεις του για βοήθεια, καθώς ο άνδρας μετά από ζάλη που ένιωσε βρέθηκε στο κενό, έσπασε την πόρτα της κεντρικής εισόδου και του σπιτιού και τον τράβηξε μέσα στο διαμέρισμα του ενώ στην συνέχεια του έδωσε και τις πρώτες βοήθειες.

Μετά από την επίσκεψη αυτή στο Στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» παρακολούθησε  τακτική άσκηση με στράτευμα και πραγματικά πυρά από ομάδες των 4 αρμάτων και επίδειξη οπλικών συστημάτων, ενώ αργότερα μίλησε στο προσωπικό των Μονάδων Φρουράς Ξάνθης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑