Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 14th, 2020 | by fileto

0

“Καθαρό” το Δροσερό, αλλά….

Μπορεί να μην βρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα στα 326 δείγματα που ελήφθησαν από το Δροσερό και τον Τόπειρο, αλλά οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των Ρομά στο Δροσερό μετά την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά, τους έβγαλε όλους στον δρόμο με απειλητικές διαθέσεις κατά των δημοσιογράφων και των αστυνομικών και μάλιστα όχι απλά σε συγχρωτισμό μεταξύ τους, αλλά σε πορεία διακοσίων ατόμων, χωρίς μάσκες και προφυλάξεις.

Σήμερα απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα 326 δείγματα που ελήφθησαν από το Δροσερό και τον Τόπειρο και τόνισε πως μετά από ενδελεχή έλεγχο σε 3 εργαστήρια, βρέθηκαν όλα αρνητικά.

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να εφησυχάσουν και πως η Ξάνθη παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής για την εξάπλωση του ιού και ότι οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Φυσικά οι Ρομά δεν άκουσαν την δεύτερη φράση του Νίκου Χαρδαλιά και ελπίζουμε μετά από την σημερινή τους συμπεριφορά να μην παρουσιαστεί κάποια ανωμαλία στον οικισμό που συγκαταλέγεται σε εκείνους με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι νωρίτερα και πριν ανακοινωθούν τα όσα ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, υπήρξε ένταση, καθώς τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν μεταδώσει πληροφορίες περί ύπαρξης δεκάδων κρουσμάτων στον οικισμό, πράγμα που εξαγρίωσε τους κατοίκους του Δροσερού πολλοί από τους οποίους βγήκαν στον δρόμο και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας φωνάζοντας και δείχνοντας την οργή τους.

Την ίδια στιγμή ωστόσο το 15 μηνών κοριτσάκι που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και έλκει την καταγωγή της από τον οικισμό παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή, κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑